Verbeter je Bench Press

De Bench Press Encyclopedie staat bomvol informatie over de Bench Press. De Encyclopedie bestaat uit 13 hoofdstukken, 42 pagina's, uitgebreide uitleg met afbeeldingen en meer dan 17 literatuurverwijzingen

Er staat meer dan genoeg informatie in voor zowel beginners als ervaren professionals. Alles wordt meegenomen en vrijwel al je vragen worden beantwoord.

Bell Coaching bied de complete encyclopedie nu Gratis aan. 

JEREMY REGENSBURG

Eigenaar Jemfitnl, Online Coach & Personal Trainer 

Wederom chapeau voor de heren van Bell Coaching! Na de Squat en deadlift Encyclopedie flikken ze het weer. De Benchpress Encyclopedie is een zeer gedegen beschrijving van allerlei aspecten rondom de bench press, die je kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in zowel de gehele lift op papier, als in de praktijk. Iedereen die mensen goed wil kunnen coachen heeft zo'n inzicht nodig en dit e-book zal daar voor veel atleten en coaches flink aan bij kunnen dragen! 

Dancy Bench Press gids

Dancy van der Geest 

Nederlandse kampioen powerliften(equipped) 2e plaats classic powerliften junioren, youtuber.

Nederlandse kampioen powerliften(equipped) 2e plaats classic powerliften junioren, youtuber.  

Ik ben groot fan van de encyclopedieën en vond het ook een eer om als één van de eerste de bankdruk encyclopedie te lezen.  

Het dekt echt enorm veel stof. Niet alleen de techniek wordt uitvoerig behandeld maar ook de manier van programmeren wordt tot in de puntjes uitgelegd.  

Het stuk over de schouders is me het best bij gebleven. Voortaan doe ik mijn side raises net even wat anders...

LENNY GRIBNAU

Powerlifter -52kg & Recordhouder Deadlift -52kg

Een E-Book wat elke Personal Trainer en krachtsporter zou moeten lezen. Dit E-Book omvat alles wat betreft bench pressen met relevante en in de praktijk toe te passen informatie. Het gaat veel dieper dan alleen de lift zelf, adviezen over warming up, setup, zwakke schakels en andere aspecten rondom de bench press worden uitgebreid besproken. Een must-read voor iédereen die met (kracht)sport bezig is om zijn/haar kennis te verbreden en blessures te voorkomen.

ALDREYSON ORTEGA

Powerlifter -83kg & Voormalig Recordhouder Deadlift -83kg & -93kg

Een E-Book dat verplicht moet zijn voor elke sporter! De Benchpress doorgaans de zwakste en lastigste oefening van de 'big 3', waar wedstrijden mee gemaakt, of gebroken, kunnen worden. Het kan je kampioen maken, of flink wat punten kosten, dus het is belangrijk dat je de oefening niet alleen beheerst, maar ermee kan domineren. Daarvoor is exact nodig wat dit boek je biedt: de kennis om jou naar het volgende niveau te tillen en dit direct toe te passen in de sportschool! Stop met geld te investeren in cursussen en workshops die je niet meer leren dan de gemiddelde YouTube video en kies voor kwaliteit. Het is een goudmijn aan info, die helemaal GRATIS is!

De Bench Press 

De Bench Press: favoriete oefening van de gemiddelde man en pop-culture held onder de oefeningen

Waar een squat of deadlift praktisch nog nooit in de favoriete serie of film van je vader is verschenen, heeft de bench press dit al herhaaldelijk bereikt. In deze encyclopedie gaan we de bench press behandelen van A t/m Z en feiten scheiden van fabels. Theorie omtrent de anatomie, de individuele componenten, variaties op de oefening, trainingstips en praktische vertaalslagen zullen allemaal aan bod komen in dit boek voor elk niveau. Ben je geïnteresseerd in alle mogelijk aspecten van de Bench Press, zodat je jezelf, je cliënten en de internethelden in discussies naar het volgende niveau kunt brengen? Dan is dit het boek voor jou!

INHOUDSOPGAVE

1. Anatomie

Alles over de botten, gewrichten en spieren die betrokken zijn bij de Bench Press.

2. Biomechanica

Leer de basis van biomechanica voor de Bench Press.

3. Warming Up

Een goede warm-up is cruciaal. Leer hoe je dat aanpakt en welke oefeningen je hiervoor kunt uitvoeren.

4. Spotten

Het spotten tijdens het bankdrukken gaat vaak mis. Veel te vaak je zie je de spotter een halve deadlift uitvoeren, terwijl de bankdrukker nog geen 50% van het gewicht wegdrukt. 

Mocht je de uitverkorene zijn om de rol van de spotter te vervullen, dan volgen er hier een aantal regels hoe je dit het best kan doen.

5. De Set-Up

De benchpress lijkt in het eerste opzicht op een vrij eenvoudige oefening, je gaat liggen, laat het gewicht zakken en duwt het weer omhoog. Helaas is dat een misvatting, de bench press is een vrij lastige en technische oefening die in de emiddelde sportschool vaak onveilig of foutief wordt uitgevoerd. 

Om een duidelijk beeld te geven van wat er allemaal komt kijken bij de juiste uitvoering van de bench press hebben we de oefening in verschillende aandachtspunten verdeeld. Natuurlijk beginnen we met de setup, een goede voorbereiding is het halve werk.

6. De Press

Je leert waar je op moet letten tijdens het zakken van de barbell, waarom je zou moeten drukken met de J-Curve. Je leert het Tuck and Flare princpe, pauzeren, Touch & Go, omgaan met het sticking point en de lockout. 

7. Veelvoorkomende problemen

Tips om om te gaan met zwakte in het onderste, middelste deel van de beweging en tijdens de lockout.

8. Zwakste schakels verbeteren 

We behandelen veel voorkomende problemen. "Mijn schouders blijven niet goed ingepakt", "mijn billen komen van de bank", "mijn voeten komen van de vloer". 

9. Veelgestelde vragen

Is bankdrukken voldoende voor groei van je borst en triceps? Ik ervaar pijn in schouder, elleboog of polsen, wat moet ik doen? Je leert ook welke varianten van de bench press je het beste kunt doen.

10. Bench Press Varaties

Pauzed Bench Press, Floor Press, Spoto Press, Partial Press, Dumbell Bench Press, Guillotine press, Incline en Decline, Close grip, feet up en Reverse Grip Bench Press. Wanneer is een varatie geschikt voor jou?

11. De 3 Principes van Spiergroei

Leer de principes achter spiergroei en hoe je de Bench Press kunt optimaliseren voor spiergroei. 

12. Trainingsmateriaal

Alles over materiaal voor de Bench Press. Schoenen, wrist straps, slingshot, riemen en specialty bars. Waar moet je op letten met aanschaffen en hoe gebruik je ze?

DOWNLOAD NU GRATIS

Bench Press Encyclopedie