Eiwit fluff

De eiwit fluff (protein fluff) is een calorie-arme eiwitrijke lekkernij. De calorieën komen ongeveer overeen met magere kwark en het kan zeer goed helpen met de verzadiging. Goede voedingswaarden, snel, makkelijk, lekker en vooral verzadigend: ideaal voor een dieet dus! Tijd om te fluffen!

Ingrediënten

  • 30-40g caseïne eiwitpoeder
  • 100g bevroren vruchten (bijvoorbeeld frambozen/aardbeien/blauwe bessen)
  • 125ml magere melk

Amandelmelk of water zijn ook een alternatief. Als er water wordt gebruikt dan is het voor de smaak wel lekker om 2-3g zoetstof toe te voegen. Ook is het belangrijk om dan meer vocht te gebruiken (50-75ml), aangezien de eiwitpoeder minder goed opflufft met water.

Instructies

1. Doe de caseïne eiwitpoeder in een mengkom. Weeg de bevroren vruchten af en giet ze in een klein schaaltje. De bevroren vruchten kunnen in de magnetron deels worden ontdooid, zodat ze niet te hard zijn om gemixt te worden met de handmixer. Ondertussen kan er melk/water in een maatbeker/shakebeker worden gegoten.

protein fluff

2. Wanneer alles eenmaal klaar staat kan de fluff worden bereid. De handmixer kan worden aangezet (lage stand) en het is belangrijk dat er in het begin 75-100ml melk/water wordt toegevoegd. Het is handig om een kleine lepel te gebruiken voor het eiwitpoeder wat aan de zijkant blijft plakken en aan het geheel toe te voegen. Op een gegeven moment verandert de consistentie van de eiwitpoeder en begint de fluff op te komen.

protein fluff

3. Na ±1 minuut mixen kan de helft van de vruchten worden toegevoegd en kan de handmixer op een hogere stand worden gezet. Daarbij moet er dan weer beetje bij beetje melk/water worden toegevoegd (25-50ml).

protein fluff

4. De rest van de vruchten kunnen ±1 later worden toegevoegd. Als de fluff erg dik begin te worden dan kan de overige 25-50ml worden toegevoegd. Vergeet niet om het beetje bij beetje toe te blijven voegen, anders kan de fluff nog steeds mislukken. De handmixer kan nu voor 1-3 minuten op de hoogste stand worden gezet.

protein fluff

Zo komt de eiwit fluff eruit te zien als het goed is gelukt.

protein fluff

Macro’s (afhankelijk van de ingrediënten)

MacroGram
Eiwit: 30-40
Koolhydraten : 5-10
Vetten: 1-3
Calorieën:200-250kcal

Extra informatie

Door de eiwit fluff met melk te bereiden zet de fluff sneller uit en ben je korter bezig met mixen, dan wanneer er water wordt gebruikt.

Let erop dat het tijd en oefening vergt om een goede eiwit fluff te bereiden. Het is voornamelijk belangrijk dat er caseïne-eiwit wordt gebruikt. Met whey is er vaak weinig succes om een fluff te maken.

Als er vragen zijn over dit recept, kun je hieronder reageren!

About the author

Als (online) coach en personal trainer gespecialiseerd in shapen, sportspecifieke resultaten verbeteren en het aanleren van gedrag wat de gezondheid bevordert, bied ik jou coaching en personal training. Mijn aanpak vertaalt wetenschap naar de praktijk!

Leave a Reply

Online Coaching

Proteïne Pleasures E-book

Mis deze Gratis E-books niet

powerlifting E-books

Volg ons ook op facebook