Babette Bais

Voor ik bij Richard kwam, zag ik mezelf als sportief. Immers trainde ik meerdere keren per week, ik at gezond, en ik dacht wel het één en ander te weten over krachttraining en alles wat daarbij kwam kijken. Echter merkte ik dat ik het lastig vond om de zin van de onzin te filteren die allemaal op internet te vinden is. Moet ik zoveel mogelijk ‘clean eaten’? Moet ik leg days met upper body days afwisselen? Werken BCAA’s? Is spierpijn noodzakelijk? Hoeveel eiwitten moet ik per dag eten? Voerde ik de oefeningen eigenlijk wel goed uit?

Omdat ik het nu eens écht goed wilde aanpakken, besloot ik een coach te nemen. In oktober 2015 kwam ik bij Richard terecht, allereerst met de wens voor een strakker lijf. Meer spieren, minder vet, sterker, dat leek me wel wat. In januari veranderde mijn doel: ik wilde gaan powerliften.

Toen brak voor mij helaas een lastige periode aan met een grote rugblessure, waardoor ik niet eens normaal pijnvrij kon wandelen. Vaak wilde ik het bijltje erbij neergooien, misschien was krachttraining niet voor mij weggelegd? Maar gelukkig dacht Richard niet zo. Voor alles had hij wel een oplossing. Maandenlang heb ik succesvol om de blessure heen kunnen trainen door alle creatieve oplossingen van Richard. In juni 2016 kon ik dan eindelijk weer aan de bak, net op tijd voor mijn eerste powerliftwedstrijd in september! In korte tijd hebben we van een lege stang weer rustig kunnen opbouwen naar een paar hele mooie getallen op mijn wedstrijd: 92.5 kg squat (+2.5 kg PR), 50 kg bench en 120 kg deadlift (+2.5 kg PR), wat mijn totaal op 262.5 kg brengt. Net helaas 17.5 kg te weinig voor het NK, maar dat gaat in 2017 helemaal goed komen!

Heb ik mijn doel gehaald? Naast dat ik vele malen sterker ben geworden (ter vergelijking: aan het begin van het programma kon ik 3 halve squats met 60 kg uitvoeren), heb ik ontzettend veel geleerd over niet alleen training, voeding en herstel, maar ook over mezelf. Mentaal ben ik ontzettend gegroeid. Daarbij ben ik ook zeker gespierder geworden. Ik begon op een lichaamsgewicht van 60 kg, ben in 8 maanden tijd 6 kg zwaarder geworden en heb in de laatste 3 maanden voor de wedstrijd langzaam mijn voedingsinname afgebouwd om in de -63 kg gewichtsklasse mee te kunnen doen, wat ik overigens gemakkelijk heb gehaald, zonder aan kracht in te leveren.

En dit allemaal naast een fulltime baan als promovendus en een deeltijdstudie.

Wat kan je van Richard als coach verwachten? Een no-nonsense evidence-based coach, wat mij als wetenschapper zeer aanspreekt. Geen gekke ‘bro’-dingen als cheat meals, oneindig ananas eten, 16 maaltijden per dag om ‘je metabolisme draaiend te houden’ en 400 gram eiwit per dag. Alles wat hij zegt, is onderbouwd door wetenschappelijk bewijs. Ook is Richard direct en eerlijk, hij zal je niet een mooie spiegel voor houden. Daarbij is hij niet alleen een coach die je gewoon je schema’s geeft, maar die je ook in vertrouwen kunt nemen, iemand met wie je ook privézaken kunt bespreken. Tenslotte is de begeleiding zeer persoonlijk. Echt niet dat jij hetzelfde schema krijgt als je buurmeisje. Jouw schema is compleet afgestemd op jouw lijf. Per cyclus kijkt Richard naar wat goed gaat en wat minder en stelt op die manier ook jouw schema bij. Iedereen heeft immers zijn sterke en zwakke punten en die zijn allemaal anders.

Dus mocht je op zoek zijn naar een coach die oneindig veel kennis heeft van niet alleen krachttraining, maar ook van alles daar omheen, én die dit ook helder kan uitleggen, die je kan motiveren (of juist afremmen, zoals in mijn geval), die wetenschappelijk onderlegd is, die ook weet wat te doen met blessures, sluit je dan vooral aan bij Team Bell!

Meer resultaten bekijken

Bibiche Almis

Bibiche Almis “In Januari 2016 ben ik, na lang zoeken naar een geschikte coach, terechtgekomen bij Richard Bell. Ik heb meerdere coaches benaderd, maar heb uiteindelijk gekozen voor Richard omdat hij mij vanaf het eerste moment eerlijk en waardevol advies gaf.   Een van zijn motto’s “individualisatie voor generalisatie” is iets wat direct naar voren...
Read More

Jet van Houdt

Jet van Houdt Jet is altijd al fanatiek met voetbal bezig geweest. Ook is zij zelf fitness instructrice en geeft verschillende bootcamps elke week. Steven heeft haar begeleid naar een 4e plek op de SapCup in de klasse BikiniFitness en een 7e plek op de Iron Maiden. Volgend jaar gaat zij waarschijnlijk meedoen met de...
Read More

Nethanja

0Gedeeld WhatsApp Facebook Gmail Messenger Meer Twitter Pinterest LinkedIn Google+ Print Flipboard Nethanja Ik ben via de Bayesian PT opleiding bij Sanne terecht gekomen, maar ik volgde Bell Coaching daarvoor ook al via Facebook.  Ik heb voor Bell Coaching gekozen vanwege de goede resultaten, omdat alles waar Bell Coaching voor staat een wetenschappelijk onderbouwde achtergrond heeft...
Read More

Ook zulke resultaten?

About the author

Vanuit passie, ervaring en continue studie ondersteun ik ondernemers in de fitness branche met zakelijke aspecten zoals online marketing en sales.
  • Facebook
  • Wordpress
  • Google+
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Voordat je gaat...

DE SQUAT,DEADLIFT EN BENCH PRESS ENCYCLOPEDIE

Download deze Gratis E-books nu en wordt een expert in deze technische oefeningen
DOWNLOAD NU GRATIS
Alle e-books van bell coaching
close-link
Verbeter je Squat, Deadlift en Bench Press
Download alle E-book nu gratis en wordt een expert.
Download de Gratis E-books
close-image