Lorenzo

Al vrij snel toen ik begon met krachttraining (zo’n 8 jaar geleden), was ik gek op Powerliften en had ik als doel om ooit wedstrijden te doen. In het begin deed ik echter nog vooral algemene krachttraining en ik ben me pas later op Powerliften gaan focussen. Ik ben lang koppig geweest en wilde dit persé helemaal zelf doen. Mijn gedachte: “Ik ben zelf een coach en heb de benodigde kennis, daarnaast ben ik zelf op een goed niveau gekomen en ken ik mijn lichaam het beste, dus waarom zou ik een coach nodig hebben?”

 

Gelukkig heb ik die koppigheid opzij kunnen zetten toen mijn doelstelling om met het NK in 2017 mee te doen serieus werd. Ik besefte mij ook dat het niet perse ging om mijn kennis, maar dat het er vooral om ging dat het moeilijk is om objectief naar jezelf te kijken. Ook had ik net de stap gezet van Personal Trainer in loondienst naar zelfstandige PT’er / Online Coach, waardoor ik het steeds drukker kreeg. De “stress” van opeens geen vast en zeker inkomen meer begon ook invloed te hebben op mijn trainingen. Dus ging ik op zoek naar een coach.

Ik wilde een coach waar ik van zou kunnen leren, om mezelf meteen als coach verder te ontwikkelen. Deze coach zou zijn aanpak wetenschappelijk moeten kunnen onderbouwen, maar ook ervaring moeten hebben met vertaling naar de praktijk. Als laatste zou de coach ook zeker niet iemand moeten zijn die alleen een schemaatje opstuurt en that’s it; Het moest iemand zijn die verder gaat dan alleen trainen en voeding, iemand die ook naar andere aspecten van je leven kijkt en dat ook meeneemt in het coaching traject.

 


Aangezien ik bekend ben met de industrie, had ik meteen een paar namen in gedachten. Ik had Richard al vaker voorbij zien komen met goede informatie en de resultaten van zijn cliënt

 

en. Toen ik begin 2017 begon met de Bayesian Bodybuilding PT Course, die door hem wordt gegeven, ben ik echter pas gaan kijken naar Bell Coaching. Richard stond (bij mij) vooral nog bekend als fysiek coach en ik twijfelde of hij me zou kunnen helpen met Powerliften.

Ik zag dat hij toch ook Powerlifters trainde en iemand in de cursus werd ook door hem gecoacht. Ik heb deze persoon gevraagd naar zijn ervaring. Dit gesprek bevestigde veel van mijn eisen. Hetgeen in dit gesprek wat me echt heeft overgehaald is dat deze cliënt dingen zei als: “…hij is altijd bereid om te helpen, veel meer dan alleen wat je moet tillen en eten, echt persoonlijk…” en “Alles waar je tegenaan loopt weet hij mee te dealen, wat hem heel veilig en vertrouwd doet aanvoelen…” Daarbij komt ook nog dat ik vind dat Bell Coaching als bedrijf een erg positieve, behulpzame vibe uitstraalt. Geen bullshit, volledige focus op de cliënten en het verschaffen van goede informatie en het verbeteren van de Nederlandse fitness industrie.

Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet. “De kleinste momenten kunnen de grootste impact hebben” is hier zeker toepasselijk. Ik had niet gedacht dat deze keuze zoveel impact zou hebben. Ik heb mijn doel behaald en ben Nederlands Kampioen geworden in de -66kg klasse, met 3 Nederlandse records op mijn naam, daarnaast is ook mijn bedrijf, persoonlijke leven en mijn kennis erop vooruit gegaan.

Mijn ervaring met online coaching bij Bell Coaching is dan ook méér dan ontzettend positief. Zonder de coaching zou het me veel langer en veel meer pijn en moeite hebben gekost om dit allemaal te bereiken.

Lang verhaal allemaal, maar het laatste wat ik toch nog echt kwijt wil: Het mooiste aan Bell Coaching is waarschijnlijk toch wel Team Bell… en ik moet zeggen dat ik dat echt helemaal niet had verwacht en dat ik daar ook helemaal niet naar op zoek was. Ik ben altijd een beetje een “lone ranger” geweest met mijn training. Alhoewel ik jaren in een sportschool heb gewerkt, trainde ik altijd lekker thuis in mijn home gym, heerlijk vond ik dat.

Maar in Team Bell heb ik mensen gevonden met dezelfde passie. Ik kijk er nu altijd naar uit om weer samen te trainen en gezellig andere dingen te doen. Hoe mooi is het om je passie te kunnen delen met anderen die precies weten wat je bedoelt en ervaart?! Mijn weg naar het NK en het NK zelf zouden dan ook zeker niet hetzelfde zijn geweest zonder deze geweldige groep mensen.

Wat heb ik toch een ontzettend mooie, onvergetelijke dag/weekend gehad bij het NK. Eén van de beste dagen ooit en ik had het met niemand anders willen ervaren dan met Richard en het team!

Lorenzo Kampioen NK Powerliften

Meer resultaten bekijken

Zilla

Zilla Sinds april 2016 ben ik begonnen met mijn voorbereiding voor mijn  erste Bikinifitness wedstrijd 3 oktober Enercup. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen omdat ik eigenlijk te onzeker was om überhaupt alleen al op het podium te staan en dan dat rare poseren voor een jury. Nee, dit was niks voor...
Read More

Eleen Vendevielle

1Gedeeld WhatsApp Facebook Gmail Messenger Meer Twitter Pinterest LinkedIn Google+ Print FlipboardEleen Vendevielle     Al jaren lang heb ik een “healthy way of life”, dat in het teken staat van gezond eten en zeer regelmatig sporten. Gezond leven is voor mij zeer belangrijk dit ook vanwege het feit dat ik reuma patiënt ben. Ondanks...
Read More

Allard van Vliet

Allard Mijn naam is Allard van Vliet, ben 23 jaar oud en train nu zelf ruim vier jaar waarvan het laatste jaar onder begeleiding van Richard. Een van de redenen waarom ik Richard heb benaderd was nadat ik na een hele intense prep in voorbereiding voor een fotoshoot, alle teugels had laten gaan en ruim...
Read More

Ook zulke resultaten?

About the author

Vanuit passie, ervaring en continue studie ondersteun ik ondernemers in de fitness branche met zakelijke aspecten zoals online marketing en sales.
  • Facebook
  • Wordpress
  • Google+
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Proteïne Pleasures E-book

Mis deze Gratis E-books niet

powerlifting E-books

Online Coaching

Volg ons ook op facebook

Voordat je gaat...

DE SQUAT,DEADLIFT EN BENCH PRESS ENCYCLOPEDIE

Download deze Gratis E-books nu en wordt een expert in deze technische oefeningen
DOWNLOAD NU GRATIS
Alle e-books van bell coaching
close-link
Verbeter je Squat, Deadlift en Bench Press
Download alle E-book nu gratis en wordt een expert.
Download de Gratis E-books
close-image