Squat Ecyclopedie
Bell Coaching logo

DE GRATIS SQUAT ENCYCLOPEDIE

Al meer dan 1000 keer gedownload

+50 Pagina's over de Squat

De Squat Encyclopedie staat bomvol informatie over de squat. De Encyclopedie bestaat uit 12 hoofdstukken, 54 pagina's, uitgebreide uitleg met afbeeldingen en meer dan 28 literatuurverwijzingen. Allemaal ontworpen om jou de perfecte squat aan te leren. 

Of je nou net begint met squatten, een ander de beweging van A t/m Z volledig wilt aanleren, of al een ervaren pro bent; de encyclopedie zal je kennis en prestaties naar een hoger niveau tillen. 

Bell Coaching bied de complete encyclopedie nu gratis aan.

Gewoon, omdat wij willen dat iedereen kan squatten als een pro van wereldniveau.  

Jeremy Regensburg Squat gids

JEREMY REGENS-BURG

Eigenaar Jemfitnl, Online Coach & Personal Trainer 

De heren van Bell Coaching hebben goed hun best gedaan! Het is geen kant-en-klare how-to squat guide zoals je er 69 miljoen blog posts van kunt vinden, maar een gedegen beschrijving van allerlei aspecten rondom de squat die je kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in de squat. Iedereen die mensen goed wil kunnen coachen heeft zo'n inzicht nodig en dit e-book zal daar voor veel atleten en coaches flink aan bij kunnen dragen! 

Jetsy Werleman squatgids

JETSY WERLE-MAN

Personal trainer & Nederlands kampioen powerliften -47kg 

Dit boekt dekt álles wat je moet weten om jouw squat naar het volgende niveau te brengen! Van de biomechanica en anatomie, tot de gehele beweging en variaties, tot essentiële info over trainingsmateriaal en achterliggende trainingstheorie met applicatie voor de praktijk. Top werk!

STEVEN VAN OOSSANEN

Clubmanager SportCity, eigenaar Beyond Fitness Coaching 

Meest complete e-book op de Nederlands markt! Richard Bell en zijn team weten als een van de weinige de huidige wetenschappelijke consensus te vertalen naar de praktijk en dit duidelijk en begrijpelijk te omschrijven. Een must read voor iedereen die aan krachttraining doet!

Word meester van de Squat

Heb je wel eens last van je knieën? Kun je, wat je ook probeert, nooit je gewenste diepte halen? Loop je vast bij je squat progressie?  

Heb je alles al geprobeerd, maar blijf je tegen dezelfde muren aanlopen, ondanks dat je al uren hebt besteedt aan diverse artikelen en video’s?  

In deze encyclopedie gaan we de squat behandelen van A t/m Z en feiten scheiden van fabels.

Ben je geïnteresseerd in de biomechanische werking van de squat? Dan is dit het boek voor jou! Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van de uitvoering van je squat? Dan is dit het boek voor jou! Ben je geïnteresseerd in het optimaliseren van je trainingsprogramma voor de squat? Dan is dit het boek voor jou!  

Ben je een professional die zijn squattende cliënten naar een hoger niveau wil brengen? Dan is dit het boek voor jou! Kortom: voor elk wat wils, dus waar wacht je nog op? Kijk naar de hoofdstukken die je aanspreken, start met lezen en breng jezelf (en je cliënten) naar het volgende niveau!

DE HOOFDSTUKKEN

1. ANATOMIE

De squat is, zoals we noemen een ‘full-body oefening’. Dit betekent dat er meerdere spieren en botten bij deze beweging betrokken zijn. Om het allemaal wat makkelijker en overzichtelijker te maken bespreken we een selecte groep van botten, gewrichten en spieren om jou inzicht te geven over de biomechanica die zich achter deze oefening verschuilt. We beginnen bij de botten, vanuit daar bouwen we uit naar de gewrichten en vervolgens komen de spieren aanbod.  

2. BIOMECHANICA 

Biomechanica is een lastig stuk. Om het makkelijker te maken is er een begrip nodig van bewegingsvlakken. Verwacht handige afbeeldingen.

3. VEIGHEID: SPOTTEN EN SQUATTEN ZONDER SPOTTER  

Veiligheid gaat voor en daarom is het belangrijk dat je weet hoe je moet spotten.

4. WARMING-UP

Voordat je begint met squatten, is het belangrijk dat je je lichaam voorbereid om te gaan bewegen (opwarmen). Hierbij is het doel om de betrokken spieren te activeren en je lichaam in de juiste staat te brengen om te presteren. 

5. DE SETUP

De setup is onder te verdelen in de volgende onderdelen: 

 • Barbell plaatsing 
 • Hand, pols en elleboog positie 
 • Uitlopen
 • Stand breedte 
 • Voet positie 
 • Hoofdpositie 
 • Bracen 

6. DE BEWEGING

Wanneer je de setup goed hebt doorgenomen, is het tijd om echt te gaan squatten! De setup bepaalt veruit het grootste deel van de techniek. Natuurlijk zijn er wel een aantal aanwijzingen voor de neerwaartse (excentrische) beweging en de opwaartse (concentrische) beweging.  

7. VEEL VOORKOMENDE PROBLEMEN MET DE SQUAT

In dit hoofdstuk behandelen we zaken zoals: “mijn heupen komen eerder omhoog dan de barbell, ook de squat morning genoemd”. “mijn knieen komen naar binnen”, zwakke bilspieren, beperkte enkelmobilitiet en slechte techniek of coördinatie. 

8. ZWAKKE SCHAKELS VERBETEREN

Leer hoe je zwakke punten kunt verbeteren.

9. VEELGESTELDE VRAGEN

Een verzameling van de meest gestelde vragen rondom de squat

10. SQUAT VARIATIES

 • Pauzed squat
 • Split squat
 • Goblet squats
 • Box squats
 • Tempo squats
 • Staggered squat
 • En nog meer  

11. DE 3 PRINCIPES VAN SPIERGROEI: PRAKTISCHE APPLICATIE VOOR MAXIMAAL RESULTAAT

Een praktisch hoofdstuk over maximaal resultaat behalen in het process van spiergroei.

12. TRAININGSMATERIAAL

Alles over schoenen, riemen, knee wraps en speciale barbells

Aldreyson ortega squat gids

AlDREY-SON ORTEGA  

Powerlifter -83kg & voormalig recordhouder squat 

Een E-Book dat verplicht moet zijn voor elke sporter! Het gaat veel dieper dan alleen maar squatten. Het omvat alles van de beweging zelf, tot de achterliggende theorie; zodat jij niet alleen leert squatten, maar ook snapt waarom alles zo gebeurt. Wat je vaak ziet is een cursus omtrent de beweging zelf, niet het hele plaatje. Met dit e-book heb je alles in 1. En het mooiste? Het is een goudmijn aan info, helemaal gratis!

Orlando van Roon squatgids

ORLANDO VAN ROON

IFBB Bodybuilder en winnaar SAP cup -80kg 2015. 

Ontzettend mooi boek! Er staan een hoop leuke en vooral interessante onderwerpen in. Had altijd al wat vraagstukken wat betreft de warming-up en de kleine details voor het squatten. Dankzij dit boek kan ik nu mijn squat verbeteren en de kans op een blessure verminderen.

Chantino Gressman Squatgids

CHANTINO GRESSMAN

IFBB Bodybuilder en winnaar SAP cup -80kg 2015. 

Ik ben groot fan van de encyclopedieën en vond het ook een eer om als één van de eerste de bankdruk encyclopedie te lezen. Het dekt echt enorm veel stof. Niet alleen de techniek wordt uitvoerig behandeld maar ook de manier van programmeren wordt tot in de puntjes uitgelegd. Het stuk over de schouders is me het best bij gebleven. Voortaan doe ik mijn side raises net even wat anders... Ik vind het echt ontzettend tof dat we dit nu ook in het Nederlands hebben. Heel veel mensen gaan hier echt wat aan hebben. Er zou verplicht een exemplaar moeten komen liggen in de koffiecorner van elke sportschool!

Download nu gratis

Squat Ecyclopedie