Bodybuilding Poseerlessen

Een krachtig en gespierd fysiek

Bell Coaching wedstrijdbegeleiding

  • Individuele aandacht met fysieke en online feedback
  • Altijd toegang tot meer feedbackmomenten
  • Inclusief gids met feedback en correcties op al je poses
Feedback gids poseren voor bodybuilden

Jouw moment

Het poseren is jouw moment op het podium. Via de poseerlessen zorgen wij ervoor dat jij jouw routine voor je Bodybuilding wedstrijd niet alleen leert beheersen, maar leert dromen. Zo kun jij jouw krachtige en gespierde fysiek zo optimaal mogelijk presenteren!

Zonder goed poseren, geen prijs

Hoe sneller je begint met poseren, hoe beter. Je wordt natuurlijk niet alleen beoordeelt op je fysiek; de juryleden zijn opzoek naar het complete plaatje. Als jij jouw fysiek beter tentoon kan stellen, kun je een flinke voorsprong hebben op de rest.  Poseren kan je resultaat maken of breken.

Ken je routines

De presentaties bestaan uit de zogenaamde Quarter Turns en de individuele routines. De Quarter Turns en routines van alle individuele klassen dienen volgens het reglement van de desbetreffende bond te gaan. In Nederland zijn dit hoofdzakelijk de IFBB, WBFF, of INBA.

Bodybuilding wedstrijdbegeleiding

Wat is Bodybuilding?

Bij bodybuilding wedstrijden draait het om de kwaliteit van de getrainde spieren. Deze kwaliteit bestaat uit de spiermassa, -separatie en -definitie. De spiermassa draait om het volume van de spieren. Bij spierseparatie draait het om de ontwikkeling van afzonderlijke spieren; zijn deze individueel goed te zien?  Bij spierdefinitie gaat het om de zichtbaarheid van de spieren en daarbij de ‘conditionering’. 

Belangrijk hierbij is dat er geen zwakke plekken of onderontwikkelde spieren te zien zijn. Iedere spier in het lichaam telt mee. Om een goede spierdefinitie te hebben is het belangrijk een zo laag mogelijk vetpercentage te hebben met zo min mogelijk water retentie. Met andere woorden moet je droog zijn, omdat je spieren dan het best uitkomen.

Naast de ‘spierkwaliteit’ wordt er gekeken naar de balans tussen spiermassa en de lichaamssymmetrie. Bij lichaamssymmetrie wordt er gekeken naar de verhouding tussen de schouders, armen, taille en benen. Met andere woorden: de balans tussen boven- en onderlichaam moet goed zijn en een duidelijk X-frame uitstralen.

Bij deze klasse van de bodybuilding draait het erom dat je het maximale uit je spieren te haalt. Er zit geen verhouding tussen je lengte en het maximale gewicht, buiten natuurlijk de gewichtsklasse waar je voor in hebt geschreven.

Een uitzondering hierop is het Classic Bodybuilding of Classic Physique, waarbij het accent ligt op algehele symmetrie en de ‘klassieke uitstraling’ van de bodybuilders van weleer. Denk hierbij aan het fysiek van bekende bodybuilders als Frank Zane en Larry Scott. 

Omdat er minder op spiermassa wordt beoordeeld, worden de deelnemers niet alleen op gewicht maar ook op lengte ingedeeld. Dit wordt gedaan om eventuele voordelen van toch dat beetje extra massa in het klassieke bodybuilding uit te sluiten.

Wat is belangrijk voor een Bodybuilding wedstrijd

Bij de bodybuilding klasse draait het erom het maximale uit je spieren te halen. Het gaat om spiervolume, spierkwaliteit, spierdefinitie en symmetrie. Het belangrijkste is dat er geen zichtbaar onderontwikkelde spieren zichtbaar zijn en dat alles in verhouding is. Iedere spier in het lichaam telt dus mee. Hard, groot en symmetrisch: dat is de omschrijving van een bodybuilder. 

Hoe ziet een Bodybuilding wedstrijd eruit?

De wedstrijd bestaat uit twee rondes, in de vergelijkende ronde sta je met alle deelnemers op het podium terwijl de jury iedereen vergelijkt en beoordeeld.

Tijdens de individuele ronde, heb je je eigen moment om jezelf te presenteren aan de jury én het publiek. Je wordt meestal aangekondigd en mag naar het midden van het podium lopen waar je al je poses mag uitvoeren. Hier mag je op je eigen muziek je eigen vrije routine verrichten, waarin je al jouw sterke punten naar voren laat komen.

Poseerlessen bodybuilding

Bell Coaching
Jouw Bodybuilding coach

Wij bieden lessen zowel online via Skype aan, als fysiek op een bepaalde locatie. We kunnen je via de online feedback momenten altijd blijven helpen, om maximaal resultaat te garanderen!

Als het je allereerste keer is, raden we aan om te beginnen met een fysieke les. Deze les is intensief en zal bomvol informatie zitten. Dit uur vormt de basis van je poseren. Vanuit daar kunnen we samen kijken waar we aan moeten werken en wat de vervolgstappen worden. Tijdens de lessen is er altijd uitgebreid tijd voor al je vragen. Na afloop kun je jouw poseer coach ook altijd mailen, mocht je later alsnog met vragen zitten.

De fysieke lessen zullen gegeven worden op locatie in diverse sportscholen in Nederland, of op een locatie naar keuze. Houdt rekening met reiskostenvergoeding als je op een bepaalde locatie wilt afspreken.

Bij alle fysieke lessen zijn 2 online feedback momenten inbegrepen. Bij deze feedback stuur je jouw poseer filmpjes naar je poseer coach. Jij ontvangt dan binnen 24 uur gerichte feedback in een mooie visuele gids vol met aanwijzingen en correcties.

poseerlessen voor bodybuilding wedstrijden

Maak je keuze

Online Poseerles via Skype

60 Minuten online poseerles
15
  • 60 Minuten poseerles via skype
  • 1 Online Feedback moment
  • 10 euro voor 2 extra feedback momenten

Fysieke Poseerles

60 Minuten fysieke poseerles
25
  • 60 Minuten poseerles
  • 2 Online Feedback momenten
  • Exclusief eventuele reiskosten

Meld je nu aan

Geef kort aan om welke wedstrijd en bond het gaat.
Na je aanmelding nemen we contact met je op
Vanwege drukte

Aanmelden is momenteel niet mogelijk